Analyseren van bouwgebreken en bouwschade

ProMeijer kan als onafhankelijke partij uitstekend worden ingezet om een advies uit te brengen bij het beoordelen van claims, offertes of bouwkeuringen. Zo is een van onze expertises het analyseren van bouwgebreken en bouwschade. Wij kunnen voor onze opdrachtgever een onafhankelijke bouwkeuring uitvoeren en adviseren ook bij geschillen tussen aannemer en opdrachtgever. Verzekeringsmaatschappijen, makelaars, Verenigingen van Eigenaren en advocatenkantoren zijn bijzonder gebaat bij onze diensten.

 Onze rapportage biedt handvatten

Wij keuren snel en gedegen en leveren daarna een uitvoerige rapportage aan met onze bevindingen. Ons rapport biedt u de benodigde handvatten om het gesprek aan te gaan met de andere partijen. ProMeijer kan worden ingezet voor alle bouwkundige en installatietechnische onderdelen, maar als dat uw voorkeur heeft, adviseren wij ook op onderdelen.

Vastgoedbeheer

Vastgoedbeheer gaat verder dan het enkel instant houden van uw vastgoedportefeuille. Draagt uw vastgoed nog wel bij aan de doelstellingen van uw organisatie? Zijn kosten en opbrengsten in balans? Op wat voor manier richt u uw onderhoud in? ProMeijer adviseert over het strategisch beheer van uw portefeuille en helpt bij het opzetten van een beheer- en exploitatieplan, meerjarenonderhoudsplanning en de uitvoering hiervan. Samen bespreken we uw wensen en vertalen deze in een korte- en langetermijnvisie. Wilt u geen omkijken meer hebben naar het onderhoud en hiervoor de verantwoordelijkheid verleggen naar een aannemer? ProMeijer ondersteunt en adviseert bij al uw keuzes.

Verantwoording verleggen

Tegenwoordig zijn er speciale contractvormen gangbaar, waarbij de verantwoordelijkheid voor onderhoud wordt verlegd naar een aannemer. Zo kun je bijvoorbeeld een installatiebureau of een schilder (tegen een vast bedrag per maand of jaar) een x-aantal jaren verantwoordelijk maken voor het probleemloos laten functioneren van de installaties in het pand of voor de kwaliteit van het verfwerk. Deze langetermijnplanning is een win-winsituatie voor beide partijen en de investering verdient zichzelf op de langetermijn altijd weer terug. De opdrachtgever (vaak een gemeente of commercieel belegger) weet precies wat hij kwijt is en welke kwaliteit hij daar voor terugkrijgt. De schilder of het installatiebedrijf zal beslist kwalitatief goed materiaal gebruiken om verdere investeringen gedurende de loop van het contract te voorkomen.